Intermezzo

Vandaag niet aan de Imp geklust maar samen met Sonny en Michiel een ritje gemaakt door West-Friesland. Een aantal maanden geleden kreeg ik te horen dat een oom van me, Ron, ooit een jukebox heeft gekocht met het idee om die op te knappen. Ondertussen staat deze al ruim 15 jaar bij mijn opa en oma in de schuur, daar kwam ik voorheen regelmatig, maar mijn oog is er nooit op gevallen. Toen we het over dit prachtige muziekapparaat hadden vroeg Ron of het mij niet wat zou lijken om te proberen ‘m op te knappen. Helemaal enthousiast ben ik meteen ’t weekend gaan kijken en heb afgesproken dat ik ‘m snel op zou halen. Zaterdag was ’t eindelijk zo ver, met vier man is ie net te tillen, dus het was goed dat we met z’n drie’en die kant op zijn gegaan.

Eenmaal uitgeladen hebben we even alle onderdelen ge├»nspecteerd en netjes opgeruimd. Het betreft een Rock-ola model 468 uit de jaren 70. Voor zover ik ’t kon zien is hij vrijwel compleet en zal hij even goed onderhanden genomen moeten worden om ‘m weer draaiende te krijgen. Maar dat is een mooi project voor NA de imp =D

De camera werkte niet echt mee, dus ik heb maar een beperkt aantal foto’s, wel een extra filmpje met een werkende versie:

Let niet op de muziek, vooral het begin en eind zijn super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *