Dag 26

Vandaag een paar uurtjes met zwager Niels an de slag geweest! En met resultaat. Samen met de slijptol, wat zaagbladen, een lamellenschijf, bijtels, karton, brillen, tape, oorwarmers en een boor de hand gelegd aan het achterraam van de rode. Het voordeel van het rode raam weghalen is dat het een stuk minder werk blijkt te zijn om van binnenuit naar buiten te werken dan andersom. Met een paar uurtjes aftekenen en slijpen konden we de puntlassen te lijf gaan. Omdat Piet die vorige week allemaal al doorgeboord had (de gaatjes gebruiken we voor de nieuwe lassen) was er weinig moeite nodig om de twee flensen van elkaar los te krijgen.

Omdat we nu zo de binnenkant van de auto kunnen bekijken kunnen die direct inspecteren op roest. Op wat vliegroest na is vrijwel alles roestvrij. Alleen bij het rechterzijraam is wat roest in de lasnaad te bekennen. De volgende stap is om dat te behandelen, het groene raam op maat te maken en die ook te behandelen. Zodra we zo ver zijn kan het nieuwe raam erin en is de bolide weer in orde. Volgende week vertrek ik echter met Marijke naar Rome, dus de volgende update zal pas over anderhalve week zijn.

Bij deze nog wat plaatjes en de film van vandaag:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *